Oude opname Sintilla en Frenq

Oude opname Sintilla uit 1979

Bij toeval is een unieke opname van Frenq met Sintilla opgedoken

Bij toeval is gisteren, 2 maart 2017, een zeer bijzondere oude opname, van de bekende progressieve rockband Sintilla met de toen nog zeer jeugdige Frenq, opgedoken. De opname vanuit de Wisseloord Studio’s in Hilversum Nederland werd nooit uitgebracht. Dit maakt het dus best wel uniek. Het betref hier 4 nummers van de Nederlandse band Sintilla waar The Squared Circle lid Frenq, in de late jaren 70, deel van uit maakte.

Doch met verdriet plaats Frenq deze opname. Het is wat hem betreft een homage aan Peter ‘Krumel’ Clement die op 14 oktober 2016 j.l. helaas is overleden.

‘Peter ik heb je als jonge man ontmoet, met je samen mogen spelen, en ik denk nog steeds met zeer warme gevoelens aan je (je mooie lange haar en je plotselinge ‘driewieler’). Hein, Krumel, Joop en in het bijzonder drummer Jan met zijn haast onherkenbare doch ritmisch duidelijk aanwezige adhd afwijking: ik denk nog immer aan jullie’; Frenq.

Voor wat het dus waard is hieronder 4 verrassend mooie en aparte nummers, van de bekende Brabantse progressieve rockband Sintilla uit augustus 1979, met een extra ster voor de geweldige stem van Hein.