USB-Hub met of zonder prik?

Actieve USB HUB of niet?

Een USB-Hub met of zonder stroom adapter is dit nodig wanneer je meerdere usb controllers op je pc of laptop moet aansluiten?

Dit is waarschijnlijk een veel gestelde vraag. Antwoord is nee zolang je onder de 500mA per usb poort op je pc of laptop blijft. Heb je meerdere apparaten of apparaten die veel stroom vragen, meer dan 500mA opgeteld, dan heb je een usb hub nodig met een extra stroomvoorziening (adapter). Je kunt de hub dan aansluiten op een van je pc of laptop usb poorten. Vaak hebben laptops een extra krachtige usb poort gebruik dan deze.

Apparaten zoals usb microfoons, usb speakers, externe usb harddisks of dikke usb controllers vragen meestal veel van je bus (rond de 500mA) dus hier geldt: neem een usb hub met stroomvoorziening als je meerdere apparaten wilt aansluiten op een usb ingang. Voor simpele controllers en keyboards is een goedkopere en meer mobiele niet actieve usb hub vaak afdoende. Mijn persoonlijk advies is om bij langere usb-kabels dan 3 meter plus altijd een actieve usb hub gebruiken!

Kortom: Er is voldoende keuze in actieve en passieve hubs, usb 2 of usb 3 naar gelang je apparatuur vereist. Handig is om een usb hub te nemen met minimaal 4, 7 of 10 aansluitingen, dan kom je nooit aansluitingen te kort. Voordeel van een niet actieve hub is dat je mobieler bent maar deze is wel storingsgevoeliger als je op het randje van je stroomverbruik zit.