Uit de oude doos aflevering 5

De sentimentele mens en gevonden opnames

The Project

Zoals sommige van jullie vast weten was Frenq vroeger lid van diverse bands. Deze week kwam een oude vriend langs met een partij haast vergane oude tapes. Tapes, jaren oud en ergens weggestopt gevonden op een oude zolder in een veel te vochtige plaats. Wat een treurnis, je halve jeugd qua muziek is vergaan tot een papperig zwart mengsel van aan elkaar gekleefde brei van tape en lang vergeten gevoelens.

We gaan echter de komende tijd kijken wat we uit deze brei kunnen peuren en kunnen redden voor persoonlijk genot en gebruik. Zoals boven aangegeven is de kwaliteit ver weg maar kan de deelnemende muzieker en de misschien toevallige luisteraar best nog veel plezier beleven aan deze half vergane banden.

We gaan dus proberen te redden wat mogelijk is. Vele oude nummers zijn aanwezig maar gezien de huidige staat is welhaast niets van dit momenteel luisterwaardig. We gaan er aan werken om alles zo goed als mogelijk te restaureren.

The Project ’85’

Voor wat het is onder een aantal nummers van The Project ’85’ bestaande uit Hans – bas, Frenq – sax en zang, Els en Koos – toetsen, Eric van Oranje – drums, Rob Hellemonds – gitaar. De analoge nummers zijn zwaar opgepoetst in Reaper met een speciale vermelding voor REAFIR als noodzakelijke noise reduction. Helaas zijn de opnames puur mono daar een spoor geheel verdwenen was en door de noise reduction vallen links en rechts wat frequenties weg, helaas beter is er niet. De onderstaande opnames zijn: Heavy Weather, Dream until you drop en Tonight.


The Project ’86’

Het jaar met Eric Holtgrefe, Jane Bonam, Monique Keisrie, Maarten van Iersel, Eric Verlee, Hans van Meerkerk, Koos Mulders, Woody BD en Frenq. Begonnen als eenmalig Project groeide The Project later uit tot een aparte leuke en volwaardige liveoptreden band. Na twee repetities meteen op een groot popfestival. Het voormalig bekende maar helaas gestopte Koppop festival in Kerkdriel. Dat is te horen ook want haast alles wat fout kon gaan ging fout, maar gedaan en overleefd. The Project ontwikkelde zich na dit optreden toch nog als een ‘echte’ band.

Koppop Kerkdriel live

Een maandje later ging het al veel beter. Mede dankzij de mix van de toevallig aanwezige multi-muzieker Bob Soethoudt. Een live concert uit de polder ergens in het midden van ons land. Het laatste concert met Woody Bourbon Duck op toetsen en Eric Holtgefe op drums. Op zang Monique Keisrie, Jane Bonam en Koos Mulders. Op bas Hans van Meerkerk. Gitaar Maarten van Iersel.

Live in Well tijdens pop Gelderland

The Project ’87-89′

Met nieuw lid, multi-instrumentalist en als arrangeur van de band keyboardspeler Bob Soethoudt naar nieuwe muzikale horizonten.

Na vele mooie en succesvolle optredens in deze periode een van de laatste liveoptreden met publiek in de Chateau studio in Tilburg op Frenq’s verjaardag begin ’89. Hiervan enkele nummers. Oud drummer Eric Holtgrefe verving hierbij na een keer repeteren onze veel te vroeg overleden drummer Jan. Nummers als August, A Men Needs Love, Land of Confusion en andere werden gespeeld. Kort hierna is de band opgehouden te bestaan. Aan een prima band kwam helaas een eind.

Beluister de zwaar opgepoetste opnamen van Hans, Frenq, Monique, Jolanda, Maarten, Jan en Bob. Helemaal onderaan op deze pagina een van de laatste optredens met vaste drummer Jan tijdens een popfestival in Waalwijk, Noord-Brabant.

Live Chateau Tilburg

Een van de laatste live concerten met de door vele nog steeds zeer geliefde en gemiste drummer en mens Jan Raaymakers.

Live popfestival Waalwijk