Studio Projects B1 condersator mic

Een poor man’s Neumann U-47?

Vele van ons hebben helaas niet het geld om een dure Neumann studiomicrofoon aan te schaffen. Zijn er goedkopere alternatieven op de markt?

De studiomicrofoon markt is groot en er zijn een dozijn merken die voor veel geld microfoons aanbieden.

Daarnaast zijn er vele die ‘Chinese made’ microfoons aanbieden die gemodelleerd zijn naar een van die grote merken. Sommige zijn zwak, sommige verrassend goed.

Hoe scheid je het kaf van het koren?

Niet zo erg moeilijk. Gewoon veel reviews lezen en YouTube ervaringen bekijken. Muzikanten en producers zijn niet gek. Merken met een betaalbare microfoon tegen een goede kwaliteit komen dan snel bovendrijven. Een van die microfoon aanbieders is Studio Projects uit the USA.

Studio projects B1

De Studio Pro B1 groot membraan condensator microfoon met een extreem lage ruis tegen een ongelooflijke lage prijs. Door een compromisloze toewijding en geavanceerde productiecapaciteiten heeft Studio Projects de barrière van kwaliteit tegenover de prijs voor de opname omgeving doorbroken.

Veelzijdigheid is de sleutel in de vaak veeleisende opname-arena en de Studio Projects B1 is hierop geen uitzondering. Uitgerust met een echte 1 inch 3 um gouden groot diafragma levert de B1 de beste kwaliteit voor vocale en instrumentatie toepassingen. Dit alles tegen een prijs van zo rond de 120 euro.

Conclusie

Deze B1 is dus het overwegen waard. ‘Chinese build’ maar in de USA ontwikkeld. Kwaliteit voor weinig geld. Ruim toepasbaar voor o.a. zang, instrumenten en spraak. Een crisp hoog maar ook een ‘full bodied’ laag. Alles wat men verwacht van een kwaliteitsmicrofoon. Advies: kopen!