Muziek en spiritualiteit

Innerlijke spiritualiteit of esoterie duidt in essentie op kennis die slechts voor ingewijden, geïnitieerden toegankelijk is, dit in tegenstelling tot exoterie, waarvan de kennis voor iedereen verifieerbaar en toegankelijk is. Heel wat levensbeschouwelijke stromingen en genootschappen beroepen zich op een dergelijke vorm van kennis die zowel het individu als de kosmos betreft en ontwikkelen daarbij een eigen leer en methodiek.

Muziek kan een drager zijn van deze kennis.

Esoterische muziek komt voort uit het inwendige, het innerlijke en heeft haar wortels in het religeuse en/of het spirituele denken en voelen. Het komende project Nighthawk – Temple of my soul is hiertoe een poging.

Nighthawk – Temple of my soul

Zet je koptelefoon op voor het beste effect.

Part one – Early morning flies

Vroege vliegen. Boven de diepe geulen van het onderbewustzijn klinkt dreigend het ochtend ontwaken in een onzekere wereld. De vroege vliegen kondigen een nieuwe dag aan. Aan de horizon komt een eerste onweersbui tot ontwikkeling. Wat voor dag zal het worden? Zwaar, licht; de gedachten komen op gang. Langzaam staat de wereld op begeleid door een spirituele melodie. De ziel wordt wakker. Het leven ‘in de tempel van mijn ziel’ begint.Part two – Hot noon Scorpio

De schorpioen. Op het heetst van de dag vragen de wezens en hun getormenteerde zielen om genade. De hitte is nu op haar hoogtepunt. Kunnen ze wel verder? Maar hoe dan? Overleven is op deze tijd het motto, de Schorpioen is hiervoor het beste uitgerust.Part three – Afternoon fox

De namiddag vos. De vos komt uit zijn hol, de warmte neemt iets af. Geslepen gaat de vos op zoek naar prooi. Het verlangen naar voedsel is diep en heftig aanwezig, ook de ziel moet gevoed worden, gaat dit lukken? Luister naar zijn roep en volg het pad van de jagende vos.
Part four – Swallows in sunset sky

Hemel zwaluwen in zonsondergang. De avond valt en de zwaluwen vallen met duizelingwekkende snelheid de hemel en aarde aan. Op en neer. De ziel heeft nog steeds geen rust. Komt er regen, komt er droogte. Wordt het morgen beter? Kijk en luister naar de zwaluwen, zij weten het. De duistere nacht wordt aangekondigd.

Part five – Nighthawk prayers at night

De nachtelijke gebeden van de Nighthawk. De Nighthawk bidt in het midden van de nacht. Overpeinzingen van de voorbije dag, een samenvatting van alle gevoelens ontsproten uit de tempel van de zielen die deze dag gemaakt hebben.

Part six – Finale of all animals

Een laatste zet. Elk wezen is nu in diepe rust, gedachten gaan eeuwig door, maar het is volbracht. Op weg naar een nieuwe dag gevuld met nieuwe verwachtingen en ervaringen.


The total sage of the Nighthawk