Martin’s Stokken Box

ze vliegen!

Stokkenbox1

Drummers zien ze af en toe vliegen. Soms letterlijk. Drumstokken. Wordt de muziek wat heftiger en de drummer wat fanatieker, dan loopt het letterlijk wel eens uit de hand. Het overkomt iedere drummer.

Zag het laatst live bij Simon Phillips en dat is toch geen kleine jongen. En dan moet een nieuwe stok onder handbereik zijn. En daarvoor dienen stokkentassen en -boxen. Links en rechts met voldoende stokken.

eigen makelij

Dit keer een stokkenbox nader beschouwd. Een die niet in de handel is – althans nog niet! – omdat ik die eigenhandig in elkaar heb geknutseld. Dus met gepaste trots een review. Deze stokkenbox dient om aan een drumrack te hangen. Door de ophanging op de juiste plaats aan de zijkant te bevestigen, hangt de stokkenbox meteen ook in de goede richting: schuin naar de drummer toe. De box is van hard PVC gemaakt. En heeft een deksel. Dat sluit bijna hermetisch af, maar een kleine ontluchting in het deksel zorgt ervoor dat dit gedempt op de box zakt en zich ook zacht weer laat verwijderen. De box kan zowel gelegd als gezet worden. En de ophanging aan de zijkant is meteen de handgreep.

de “wonder box”

In onze band heb ik verschillende soorten stokken nodig. Dat wisselt zelfs per nummer. Soms zijn het stokken, dan weer rods. Mallets en brushes komen ook met regelmaat voor. En soms moet in een nummer zelf ook gewisseld worden. De stokken bak is rond van vorm en zijdeglans zwart van kleur. Om het overzichtelijk en inzichtelijk te houden bestaat het binnenwerk uit verschillende compartimenten. Die zijn wit, dus meteen ook goed zichtbaar. Bovendien zijn ze zo groot, dat ze met gemak twee tot drie stokken per compartiment kunnen bevatten. En door stokken, mallets en rods een eigen afzonderlijk compartiment te geven, blijft alles overzichtelijk grijpbaar. Verder zijn deze ronde compartimenten los, afhankelijk van wat voor soort optreden je als drummer hebt kun je niet alleen de inhoud van de compartimenten wisselen maar ook andere – grotere of kleinere – compartimenten plaatsen. Rods hebben een grotere omvang dan stokken en mallets hebben nog meer ruimte nodig. Dus het binnenwerk is flexibel in te richten. Wel zo handig.

tot slot

Om te voorkomen dat je tijdens een optreden een stok terug laat glijden in de box en dan een luide “pok!” hoort als de stok op de PVC-bodem van de box landt, is onderin een dempende laag van dicht hoogpolig vloertapijt aangebracht. Geen onnodige “pok!” die het optreden verstoort. De kleur van de box aan de buitenzijde is – zoals gezegd – zijdeglans zwart, geheel passend bij de hoofdkleur van het drumrack uit de fabricage-lijn van J. Van Morechurch. Kortom: laat nu de stokken maar vliegen!