Het Korg Prophecy mirakel

De iconische Korg mono synthesizer

De Prophecy van Korg is een van de meest gewaardeerde mono synthesizers uit de historie. De Arp Soloist of Odyssey, Moog Voyager, imp OSCar, Roland SH-1000, Oberheim OB1 etc. ze maken allemaal aanspraak op de meest iconische mono synthesizer, maar de Korg Prophecy, hoewel virtual analoog en pas uit 1995 is een synth met een ongekend uniek eigen karakter en staat wat mij betreft bovenaan het lijstje van beste mono synths allertijden.

De Prophecy synthesis is geheel gericht op het reproduceren van analoge mono solo- en lead-geluiden met analoge mogelijkheden als filter cutoff en resonance, envelopes, een arpeggiator en een grote hoeveelheid aan realtime controls. De Prophecy heeft een modulatie- en pitch wiel, een uniek expressief dubbel ribbon wiel, zes effect processoren en meer.

Bekende bands en muzikanten als Jan Hammer, Depeche Mode, Radio Head, Rick Wakeman, Yes, Joe Zawinul, Herbie Hankock, the Pet Shop Boys en vele anderen gebruiken of gebruikten deze Korg. Ze worden echter niet meer gemaakt. The Squared Circle heeft echter na lang zoeken een Korg Prophecy gevonden en hoopt deze binnenkort te kunnen toevoegen aan hun instrumentarium. Het worden weer spannende tijden!

Onze net verworven Korg Prophecy, redelijk functionerend op enkele kwaaltjes na, gaat dit najaar in de revisie om geheel gezond er weer jaren tegen te kunnen.

Bron: YouTube Korg