Frenq persoonlijk

Frenq speelde in zijn zeer jonge jaren o.a. in Sustain en Sintilla, regionaal en nationaal bekende bands en maakte in deze jaren diverse albums en deed honderden live-optreden. Iets later speelde hij in Behind dun Daik en the Project. Op voor een muzikant te jonge leeftijd stopte Frenq met muziek maken. Nu 30 ruim jaar later probeert Frenq alsnog de ultieme klik met muziek te vinden.

Frenq schildert vaak omdat hij vindt dat het de meest prettige manier is om geheel tot zichzelf te komen. ‘Je kunt het in je eigen tempo doen, met je eigen gevoel en blijvend in je eigen waarde, anders dan bijvoorbeeld spelen in een band. Nadeel is dat je het pas kunt delen wanneer het af is en daarna blijkt je eenpersoons foto- of schilder- creatie vaak toch als minder indringend te worden ervaren dan muziek; dus terug naar de muziek!’, aldus Frenq. Delen en ervaren door schilderen of fotograferen is volgens Frenq dus moeilijker dan het samen beleven van muziek. ‘Muziek grijpt je vaak zonder omweg of verklaring direct bij je de kloten, bij schilderen of fotograferen moet ik teveel uitleggen’.

Voordeel van schilderen of als je wilt fotograferen is dat niemand je de maat neemt, nadeel is vaak de eenzijdige ervaring. Music rules!

EEN VAN FRENQ’S SCHILDERINGEN

SAMSUNG CSC
Flowers in a vase

FRENQ’S FOTOGRAFIE

frank1

Frenq had als hobby fotograferen. Door persoonlijke omstandigheden komt het er helaas niet meer van. Spelen met licht, de landschappen van Frenq worden vaak gedomineerd door dit Oer-Hollands fenomeen, verder geen pretenties maar gewoon een leuke ontspanning.

Hieronder enkele voorbeelden…

Cap Gris Nez
Wissant
Vader en kind Vendee
Spiegels
Pas de Calais
Normandie2
Les Corniches
Normandie
Ardennes
Luxembourg
Loire
Maas
Ganzen
Maas_struiken
Rembrandtesk licht
Maas bij Hedel
Le cheval
La Mer
Seafrance
Zwartkop meeuw
Dover harbour
Badhokjes
Bretagne
Cap Blanc Nez
Verboden te parkeren
Calais
Drie veren strand
Etretat
Etretat2
Ault licht
Ault
Koekalf
Vendee
Dijk met fietser