Frenq als vriend en producer

Mijn beste vriend! en ik?

Na zijn beslist te korte muzikale carrière heeft Frenq in de jaren ’90 nog wel enkele bands en solo muzikanten geproduceerd. Een hiervan was zanger en oud roady van o.a. Behind d’un Daik en The Project, Henk ‘Koos’ Mulders (later Marjieta Mulders), Frenq’s vriend voor altijd.

Marjieta Mulders in memoriam.

Na een leven als man besloot Koos dapper te kiezen voor een leven als vrouw, haar ultiem verlangen. Koos werd Marjieta. In deze periode van transitie maakte Marjieta het album This is who and what i am welke Frenq produceerde. Frenq mixte, componeerde en speelde op enkele nummers van dit album. Helaas is Marjieta, door een noodlottig ongeval tijdens een trip naar Zweden, veel te vroeg overleden. Ik mis je nog immer lieve schat!

Hier een ode aan Marjieta met enkele nummers van haar album.

Ghosts of yesterday


Aspirations

‘Ik draagt de naam Marjieta, ik ben geboren als man, maar sinds 1990 ga ik als vrouw door het leven, als iemand die ook nogal mannelijke eigenschappen heeft. Ik noem me ‘Transgender’. Een mens die de kenmerken heeft van allebei de geslachten of/en er tussen in leeft’, aldus Marjieta.