Fender Rumble 500 bascombo magie

De Fender Rumble 500 basgitaarversterker combo levert de befaamde magische Fender sound.

Geschikt voor alle muzieksoorten in combinatie met de populairste kwaliteitsbassen met natuurlijk een aanbeveling voor de Fender bassen. De Fender Rumble 500 combo is geheel nieuw ontwikkeld van de grond af aan!

Algemeen

De nieuwe Rumble basversterkers, waaronder deze Fender Rumble 500, zijn volledig gerestyled en ook aan de binnenkant geheel opnieuw ontworpen. Het resultaat is een geweldige vintage look – de bekende Fender Blackface-stijl met zwart vinyl en zilverkleurig doek – plus een sound die zowel sterker als dieper is geworden. Daarbij komt dat Fender het gewicht van deze amps heeft weten te beperken tot een minimum, door gebruik te maken van een lichte constructie en, in dit geval, een klasse D versterker.

Rumble 500: 2 x 10 inch en 500 Watt

De versterker van de Rumble 500 produceert 500 Watt aan vermogen, om de twee 10 inch Eminence-speakers op krachtige wijze van power te voorzien. U kunt deze combo dan ook zorgeloos inzetten voor ieder live-optreden. En met de afzonderlijk in te schakelen compressie-tweeter bent u verzekerd van bas-sounds met een merkbaar helderder attack. Mocht u nog wat willen toevoegen aan het volume van de Rumble 500, dan kunt u bovendien een externe speakerkast aansluiten op de luidspreker-uitgang.

Overdrive, EQ en voicing

De Rumble 500 schudt de meest uiteenlopende sounds uit zijn mouw. Om te beginnen bezit hij een vernieuwd overdrive-circuit, voor het toevoegen van smakelijke oversturingen aan de basklank. Deze zijn nauwkeurig in te stellen middels de Drive- en Level-regelingen en, met een optionele voetschakelaar, eventueel met de voet in en uit te schakelen. Verder hebt u de beschikking over een 4-bands equalizer en drie voicing-schakelaars, waarmee u in een handomdraai van punchy naar vintage of helder gaat.

Bron: o.a. Bax-Music Netherlands en FenderTM USA

Conclusie

Voor rond en nabij € 600,00 haal je met deze basversterker een allround werkpaard met de gewaardeerde Fender geluidskwaliteit binnen.
Van diep warm naar gritty tot helder gedefinieerd, biedt deze versterker ongeëvenaarde sounddesign mogelijkheden. Ultiem geschikt voor vele merken en type basgitaar met in het bijzonder natuurlijk de befaamde bassen van Fender zelf. Je staat dus je mannetje in Jazz, Rock en vele andere muzieksoorten.

Een geweldige aanrader! Ook zeer aanbevolen door Talkbass.

Bron: YouTube, Fender