De vioolversterker bij uitstek

De Fishman Loudbox versterker serie


Fishman heeft diverse loudbox versterker uitvoeringen, beginnend bij de 60 watt Fishman Loudbox Mini, welke ultiem geschikt zijn voor het akoestisch en elektrisch versterken van je viool.

Het kiezen van een viool-versterker is een belangrijk en ingewikkeld proces daar een gewone versterker het geluid gemakkelijk kan vervormen of moeite heeft om alle frequenties die je met een viool produceert, weer te geven. Er zijn dus nogal wat voorwaarden waaraan een versterker voor een elektrische en/of akoestische viool moet voldoen.

Als je een versterker-combo koopt, geschikt voor viool, moet je er zeker van kunnen zijn dat je de juiste versterker hebt gekozen. Met andere woorden, je kunt vele versterkers gebruiken voor viool, maar de meeste zullen het geluid vervormen en het geluid niet geheel in alle frequenties en facetten weergeven. Wat je ook doet, hoe je ook schroeft, je krijgt geen echt mooi diep en gedefinieerd vioolgeluid. Ook feedback van je geluid zal altijd een groot probleem zijn met een verkeerd gekozen versterker.

Ook wij ervaren, in The Squared Circle omgeving, het bovenstaande effect meestal wanneer de viool tijdens enthousiaste passages van de band omhoog geschroefd moet worden om het totale bandvolume te kunnen volgen. Dit resulteert dan in feedback (een hinderlijk rondzingen) van het vioolgeluid. Zeer hinderlijk voor speler en medespelers.

Onze violist gebruikt momenteel een Roland Cube, een topmerk, maar helaas vaak te veel feedback, te weinig viool-power en -karakter om de viool in alle situaties naar waarde te dienen. Dit geldt ook bij gebruik door de violist van de meeste andere gitaar- en/of keyboardversterkers. Specialiseren is daarom belangrijk.

Maar niet getreurd er is een oplossing: De Fishman Loudbox series! Fishman is een bekende naam als het gaat om versterking van speciale instrumenten. Ze bieden een breed scala aan toegewijde versterkers en worden als zeer betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand ervaren.

Een voorbeeld is de 60 Watt Fishman Loudbox mini met aparte tweeter en woofer en twee ingangen, diverse effecten zoals reverb en chorus; één instrument en één microfooningang, waardoor je ook een akoestisch versterkte viool indien aanwezig meteen kunt uitversterken.

Je kunt dus zowel een elektrische als akoestische viool direct aansluiten. De 60 watt-er heeft een prijs van € 375,00 euro (Thomann, Bax Shop, Feedback enz…) en is krachtig genoeg voor versterking in een band- of andere omgeving. Wil je meer dan kan dat, maar dan betaal je ook iets meer. De versterker-serie is zeer uitgebreid. Belangrijk is echter dat kwaliteit bij alle Fishman versterkers voorop staat, van klein tot groot!

Conclusie

Kwalitatief en geluidstechnisch is Fishman dé topversterker voor een akoestische en/of elektrische viool. Je betaalt ietsje meer maar je beschikt dan wel over een zeer mooi gedefinieerd en gebalanceerd geluid. Je bent tevens ervan verzekerd dat je feedback-loos kunt spelen in de meest vragende situaties. Ons advies is daarom simpel: niet aarzelen maar direct aanschaffen, een ultiem sprankelend en klinkend viool juweeltje! Fishman is ook specialist in viool-elementen en aanverwante viool oplossingen.

Bezoek Fishman amplifiers hier.

(Disclaimer: We zijn op geen enkele wijze aan Fishman gebonden of verbonden, maar wel zeer enthousiast)

Bron: YouTube