De oude meester in Lokeren

Met zijn karakteristieke hoed en zonnebril arriveerde Van Morrison in Lokeren op het podium aan de grote Kaai. Het fabrieksdecor van de kleine provinciestad Lokeren in België werd hierdoor in geen tijd omgetoverd tot een oude Ierse tempel muzikaal gevuld met Van’s unieke vertolkingen van Rock and Roll, Ierse esoterische songs en vakkundig aan elkaar gesmeede oude hits.

De oude meester op zijn best. Met een stem als een herschapen jonge god, ondersteund door toonkunstige muzikanten die gewillig reageerden op song wisselingen, toverde Sir Van de Kaai om tot een theater waarin het publiek kon genieten van magische vertolkingen als Moondance, Here comes the Night, The Beauty of the Days Gone By en het aloude Gloria.

De uitverkochte Kaai zoemde als een zwerm bijen en Van Morrison maakte zoals het een ware Koning betreft voor elke luisteraar tot een honingzoet festijn. De een na de andere song, uiterst gedreven en muzikaal, klonk over de stoffige vlakte tot diep in de muziekminnende harten van de ruim tienduizend aanwezige fans.

Getroffen door de magie, sfeer van lokatie, band en bezwerend pakkende stem van de oude Ierse bard ging iedereen meer dan tevreden naar huis. Van ‘explained himself’ ones again!

Why Must I Always Explain – Copyright 2016 Johan van den Broecke