De magie van de Fender Jazz bas

De magie van de Fender Jazz of J bas

De elementen

Sommige instrumenten springen eruit, leveren meer dan verwacht en blijken daarom historie te maken. Dit is het geval met de Fender Jazz bass. Bijzonder aan deze bass is dat hij helderder klinkt dan bijvoorbeeld de Fender Precision of soortgelijke bass. Dit is vooral te danken aan de plaatsing van de twee elementen.

Pick it up

De brug pick-up geeft een signaal met meer hoge tonen terwijl het hals element een rondere toon oplevert. De mogelijkheid om hierdoor het volume van beide pick-ups te mengen maakt dat er een grotere verscheidenheid aan klankkleuren ontstaat dan bij een Fender Precision of andere gelijke bass mogelijk is. Je kunt de twee elementen dus naar hartenlust mengen en zie: het bijzondere Fender Jazz bass geluid is daar.

Een uniek geluid

Met beide pick-up volumes open krijg je het fameuze grom geluid met een geweldig middengebied. Koppel dit aan de mogelijkheid van een fretloze hals, de gebruikte houtsoorten, de body en je heb het uniek Fender Jazz bass geluid te pakken. Hans van The Squared Circle gebruikt in veel nummers deze mooie bass met het fijne open Fender J bas geluid. Kortom een unieke bass met een dijk van een geluid.