Connect je oude midi synth met een pc

Hoe, wat, waar?

Om je oude midi synth via midi met je PC en DAW (Digital Audio Workstation) te verbinden zijn er diverse mogelijkheden op de markt.

Ten eerste gebruik een audio interface met een midi-in/out aansluiting. Heb je geen interface met deze aansluitingen en/of wil je meer midi synths aansluiten, gebruik dan een midi hub.

Deze midi hubs zijn er met 2, 4 of 8 midi in/outs en een usb verbinding om met je pc te communiceren. Vele merken zoals ESI, Midiman, Motu, M-audio en andere merken hebben er enkele in hun programma.

Ik bespreek hieronder de Anniversary Edition van M-Audio.

De Midisport is simpel om aan te sluiten, het apparaat is er met 2 en/of 4 midi in/out kanalen. De Midisport heeft een stevige metalen kast en is plug en play (class compliant in Windows), je hebt geen drivers nodig.

Handig zijn de leds die je laten zien of er midi signaal is op je in en output. Verder bezit het een usb aansluiting om met je PC te verbinden. Het apparaat werd meteen herkend in mijn Reaper DAW.

Deze compacte interface adresseert 32 x 32 discrete (Midisport 2×2) kanalen van midi I/O via USB. De Midisport is dus ideaal voor het tegelijk aansluiten van verschillende MIDI apparaten op uw computer. De interface elimineert ook de vertraging die ontstaat wanneer er bij midi thru lange MIDI kabels worden gebruikt maar dan dien je wel de M-Audio drivers te gebruiken. Het apparaat is bus-powered.

Kortom: Zeer handig, makkelijk te installeren, betaalbaar en betrouwbaar, een aanrader. Overal verkrijgbaar!