Casio CT-X keyboard serie

De nieuwe Casio CT-X keyboard serie is er.

De Casio CT-X keyboards zijn uitgerust met de nieuwe AiX klankbron die geweldig klinkt. De vier lagen aanslaggevoelige samples van werkelijk topkwaliteit zorgen voor de nodige nuances en diepte in toon en bespeelbaarheid van de instrumenten. Nog nooit hebben keyboards uit deze prijsklasse zo goed geklonken. Van piano’s tot orgels, bassen en gitaren, ongelofelijke strings en pads, velocity layered drum samples tot en met verrassende soundeffect samples, deze nieuwe Casio serie heeft het allemaal aan boord. En voor een prijs waaraan geen ander merk kan tippen!

Met 600 verschillende vaste geluiden in het instapmodel CT-X 700, tot de ruim 800 te bewerken geluiden in de pro versie, CT-X 5000 is dit instrument geschikt voor elke muzikant en muziekstijl, van beginner tot pro. Aan boord bevindt zich vanzelfsprekend ook een DSP-engine (signaal processor met reverb, chorus, delay, compressie, eq en andere effecten) zodat aan elk geluid het gewenste effect kan worden meegegeven. Zet bijvoorbeeld een gitaareffect op een piano, geen enkel probleem. De CT-X 700 is nu leverbaar, de rest van de serie komt naar alle waarschijnlijkheid begin mei in de winkel.

Er zijn 4 modellen in de CT-X serie, de CT-X 700, CT-X 800, CT-X 3000 en de CT-X 5000. De prijzen zijn vanaf ca. € 250 euro voor het instapmodel (CT-X 700) tot ca. € 500 euro voor het duurste model (CT-X 5000). De CT-X serie beschikt over een ingebouwd speaker systeem, usb aansluiting voor communicatie met je pc, telefoon of tablet, pedaal en koptelefoon in- en uitgangen. Sequencer en arpeggiator, split- en tonelayer (stapelen van diverse geluiden) en 32 vrije user banks om je performances in op te slaan. Op de duurdere modellen zijn de bekende professionele in- en uitgangen en modulatie wielen beschikbaar. Let wel de kwaliteit van het speaker systeem hangt logischerwijs af van het model.

De CT X-700 speakers zijn basis en goed bruikbaar thuis terwijl de CT-5000 een meer bruikbaar speaker systeem heeft. Genoeg voor de meeste repetities. Handig, maar een extern systeem heeft de voorkeur. De CT-X 700 heeft geen modulatiewiel, de CT-X 800 wel.

De CT-X 5000 is als topmodel uitgerust met maar liefst 800 te bewerken geluiden, 100 DSP effecten, 235 ritmes, ingebouwde mixer met 17 track sequencer en de mogelijkheid om 10 volledige nummers op te slaan. Natuurlijk alle denkbare in- en uitgangen, ook naar een externe usb om uw data op te slaan. Tap tempo, octaaf aanpassing, transponeren, snel oproepbare presets, alle is aanwezig op deze kanjer. Het geheel nieuw ontwikkelde speakersysteem van maar liefst 30 watt maken van de CT-5000 een ware performer zowel live als in de repetitieruimte en studio.

Conclusie: De CT-X serie is licht ca. 7 kg, makkelijk transporteerbaar, beschikt over werkelijk topgeluiden (AiX sound engine) en effect mogelijkheden, heeft een goed bespeelbaar toetsenbord en ingebouwde speakers, alles wat je als beginner of pro nodig hebt om muzikaal je ei te kunnen leggen. Aanrader!

It sounds absolutely stellar, CT-X 700 introductie demonstratie.

Bron: Mike Martin, Casio

Bron: Mike Martin, Casio

Om te laten zien dat de huidige Casio’s beslist geen speeltjes meer zijn nog enkele demo’s van giganten zoals ‘good old’ Steve Weingart en toetsenwizard Kristian Terzić. Veel luisterplezier.

Bron: Casio

Bron: Casio