Behringer KXD12 Keyboard-PA amp

Behringer KXD12 Ultratone in de praktijk


De KXD12 keyboardversterker is een ideale versterker met diverse toepassingsmogelijkheden. Het is een uitstekende toetsenmonitor met meerdere ingangen en een uitgebreide EQ, waarmee je op de repetitie en op het podium als toetsenspeler precies hoort wat je moet horen.

Hij kan bovendien fungeren als een kleine PA versterker van 600 watt met 4 ingangen en zijn uitstekende digitale effecten processor unit (eq, reverb, galm enz.) van Klark Technic, waardoor deze kast ook goed geschikt is voor zang en andere instrumenten. Tevens bezit de Behringer KXD12 versterker een prima werkend anti feedback systeem. Geen gepiep of gefluit meer; dus geweldig om stevig mee te repeteren!

Alles is aan boord in een stevige kast met een 12 inch TURBOSOUND speaker en een 1 inch hoge tonen driver met voldoende wattage en een meer dan redelijk geluid. De prijs voor dit alles is zelfs meer dan uitstekend te noemen. De kwaliteit is dik in orde, je hoeft wat mij betreft dan ook niet een veel duurdere Roland, Marshall, Peavey of Laney versterker aan te schaffen.

Conclusie

Ik ben er snel klaar mee: met een prijs van net onder de 400 euro is deze ultratone beslist een aanrader. Deze kast doet wat hij moet doen met een – zoals reeds boven genoemd – meer dan uitstekend geluid.